Jeroen's Lampen Tic
Jeroen's Lampen Tic
Jeroen's Lampen Tic
Jeroen's Lampen Tic

LAMPEN TIC

Spoor 38 heeft een breed aanbod van originele, oude, bijzondere lampen. Oude fabriekslampen, lampen uit werkplaatsen, teveel om op te noemen.

Een “tic” van Jeroen? “klopt! Dit kun je gerust stellen. Persoonlijk vind ik lampen de ultieme sfeermakers. Er is zo’n breed aanbod van oude, mooie lampen.

Wij kopen ze voornamelijk in Frankrijk en in sommige Oostblok landen. Vervolgens worden deze omgebouwd voor consumenten. De lampen worden schoongemaakt, fittingen worden vervangen en voorzien van nieuw snoer. Klaar voor gebruik, dus direct op te hangen. Sommige lampen die ik vind kan ik geen afstand van doen. Dit zijn zulke bijzondere modellen…”

Jeroen’s lampentip:

Veel mensen die lampen willen aanschaffen, gaan vooral voor de grote, big ones. Kan heel mooi zijn, maar dan dient de ruimte er zich wel voor te lenen. Lampen mogen gezien worden, opvallen, maar niet te. Het mag nooit zo zijn dat je alleen maar lamp ziet, wanneer je bijvoorbeeld een kamer ensuite ruimte binnenloopt. Hou vooral ook rekening met de hoogte van het plafond. Vaak zijn de wat grotere lampen rond de 70-80 cm hoog. Hier moet dan nog ketting boven. Persoonlijk vind ik de minimale verhouding 2/3 lamp in combinatie met minimaal 1/3 ketting. Dus boven een lamp van 70cm, ongeveer 35cm ketting. Dan kun je goed over de lampen heen kijken en houdt je het luchtig en ruimtelijk.

Onderstaand een tekening, die u als hulpmiddel kunt gebruiken.

Jeroen's lampen tip

De reguliere hoogte van een lamp, die boven een tafel komt te hangen is ongeveer 150-160 cm, gemeten vanaf de vloer naar de onderkant van de kap. Stel uw plafond is 300 cm hoog, dan houdt u 140cm over om uit te vullen, bestaande uit lamp en ketting.